Успешен пролетен семинар на АСКО за комуникационните експерти в гр. Трявна

На 28 и 29 март 2024 г., с любезното домакинство на община Трявна, се проведе първият за годината професионален семинар за комуникационни експерти на тема „Бъдещето на публичната комуникация“. В него взеха участие над 30 специалисти по връзки с обществността и представители на 20 български общини – членове и гости на асоциацията.

***

Голям интерес сред екпертите предизвика лекцията на Таня Чунтова от Бюрото на Европейския парламент в България, свързана с Европейските избори 2024 година, кампанията на Европейския парламент и ролята на общините. Оживени дискусии в залата предизвика и темата как общините могат да си взаимодействат по-добре с Европейския парламент, което доведе до споделяне на добри практики и обмен на идеи за подобряване на публичната комуникация.

Гост лекторите на събитието от „Сенсика Текнолоджис“ представиха едно динамично и актуално изследване, свързано с анализ на репутацията на Община Трявна за последната година. С помощта на иновативна мониторингова система, задвижвана с изкуствен интелект, бяха измерени в реално време редица показатели за съдържанието на конкретни медийни публикации. Системата дава изключително добри инструменти за общинските експерти за проследяване на източниците на статии е в онлайн, социални и печатни медии – в България и по света и анализ на тяхното въздействие върху репутацията на местната администрация.

Изпълнителният директор на технологичната компания Константин Христов прикова вниманието на комуникационните специалисти след това с актуална информация от сериозно проучване, което показа механизмите на създаване и разпространение на дезинформация в България, както и как се откриват контролираните мрежи за влияние в онлайн пространството.

***

Участниците в двудневния семинар на АСКО, който се проведе именно във възрожденска Трявна, бяха любезно посрещнати на специална обиколка от г-н Павел Цанев – уредник в музей Старото школо към СМРЗИ – гр. Трявна. На място той разказа любопитни факти за основаваното на второто светско училище у нас и постоянно поместената изложба там с великолепни и редки експонати.

Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство – гр. Трявна стопанисва всички 10 музейни обекта на територията на Община Травна. Негов директор е г-жа Юлия Нинова, като музеят е открит през 1963 г. Не го пропускайте при своето посещение в красивата Трявна!

Заповядайте и на следващото ни събитие, което ще се проведе на 30 и 31 май 2024 г. в гр. София.
Очаквайте повече подробности скоро!