Работна среща на експерти по връзки с обществеността от общините „НАПРЕД и НАГОРЕ“, съвместно с НСОРБ

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви поканим като членове на АСКО /Асоциацията на специалистите по комуникации в общините/ или наши гости на Среща на експертите по връзки с обществеността от общините, организирана съвместно с НСОРБ.

Датите за провеждане на събитието са 11-12 април 2023 г. (вторник и сряда) в гр. София, в конферентната зала на хотел „Сити Авеню“.

Целта на срещата е да даде възможност на професионалната общност на експертите по публични комуникации за дискусия по актуалните теми от дневния ред на общините и за запознаване с нови тенденции и възможности за по-ефективна работа с медиите.

11-12 април 2023 г. в гр. София

Основни теми, които ще бъдат разгледани в срещата са:

 • „Проблемите, които общините преодоляха през мандата и проблемите, пред които ще се изправят през новия. Новите предизвикателства – отпадъци, чист въздух и зелени тенденции, края на европейското финасиране, специфика на ПВУ и новия програмен период.“
 • „Медиите – начин на употреба. Взаимодействие в рамките на партньорства на НСОРБ с медии.“
 • „Перспективи пред работата на НСОРБ и мрежата от експерти по връзки с обществеността – с какво можем да си бъдем взаимно полезни и да подпомогнем общините и кметовете.“

По предложение на УС на АСКО в програмата са включени и следните теми:

 • „Социални мрежи. Как може да направим INSTAGRAM институционален?“
  Времето на кратките текстове и акцент визуализацията прави задължително и местните власти да популяризират своите събития, където е аудиторията.
 • „Как да рекламираме общински туристически обекти чрез травъл блогъри.“
 • Срещи с журналисти и дискусионни панели за добри PR практики.

***

***

Наши гости и лектори ще бъдат популярни лица от телевизионния екран и професионалисти в управлението на дигиталните комуникации:

 • Филипа Иванова – журналист от БНТ, водеща на централната информационна емисия „По света и у нас“, автор и водещ на рубриката „Работи в бъдещето“.
 • Димитър Абрашев – журналист от БТА, водещ на предаването „Директно“ по телевизия „България Он Ер“.
 • Генчо Керезов – заместник-кмет на Столична община.
 • Николай Недялков – изпълнителен директор на компания за цялостни и иновативни решения в сферата на мобилността и развитието на „умни градове“ – Tixi.
 • Александра Георгиева – експерт вътрешни корпоративни комуникации в „Овергаз“ и създател на подкаст.

Семинарът през април 2023 г. се организира в партньорство между НСОРБ и АСКО и цели да предостави нова информация по темите и световната практика, да обобщи натрупания ПР опит през изминалата година, да представи добри примери в местното управление, както и провеждане на професионална дискусия с казуси от нашата работа.

Записването за участие в ПР срещата е с краен срок – 07 април 2023 г. (петък) на e-mail: askobulgaria@gmail.com или онлайн на следния адрес: https://forms.gle/Q5aUJM1aX7EA45f99Припомняме Ви, че след решение на УС на АСКО ежегодният срок за плащане на членския внос за 2023 г. е до края на месец март. Годишната такса за общините е 150 лв., а за асоциираните членове е 50 лв. Сумата трябва да се внесе по новата банкова сметка на АСКО в Общинска банка – IBAN: BG95SOMB91301027165403.

Общините, които желаят да станат членове на Асоциацията, подават заявление за членство и заплащат 150 лв. годишен членски внос + 10 лв. встъпителен за 2023 година.

До края на годината АСКО ще организира още два професионални семинара за своите членове – през месеците юни и ноември 2023 г.