Община Асеновград изгражда Младежки център с европейски средства в града

Община Асеновград, член на АСКО /Асоциация на специалистите по комуникации в общините/, публикува интересна новина за поредна инвестиция в полза на града и неговите жители – изграждане на нов Младежки център по проект, финансиран с европейски средства.

***

Общинската администрация кандидатства и спечели проект за изграждане на Младежки център и спортни площадки, в района на Градския плувен комплекс.
Инвестицията е в размер на 1 800 000 лв. Проектът ще се реализира по Националния план за възстановяване и устойчивост, който се финансира от Европейския съюз. Община Асеновград е сред 14-те одобрени бенефициенти, като е получила най-голям брой точки и е класирана на I място от общо 18 подадени предложения.
Реализирането на проекта включва построяване на сграда за младежки дейности пред Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в града.

***

Освен това, ще бъдат изградени и 2 спортни игрища в заградената зона, разположена в непосредствена близост до Градския плаж (от страната на ул. „Спортист“). Площадките ще бъдат с предназначение за мини футбол (20 м./40 м.) и за стрийтбол (баскетболно игрище с един кош).

В самата сграда на Младежкия център ще бъдат обособени зала за събития, помещения за т. нар. тихи игри и административна част. Идеята е да бъдат удовлетворени потребностите за развитие и спорт на младежите до 29-годишна възраст. В центъра ще се провеждат също образователни курсове, ще се подпомагат младите хора за търсене и намиране на подходящи работни места и др. Всички дейности, провеждани на територията на младежкия комплекс ще бъдат безплатни. Целта е да се насочи вниманието на хората между 18 г. и 29 г. към полезни дейности и да се подобри здравословното им състояние чрез спортуване.

***

Съгласно решение на Министерството на образованието и науката (МОН), договорите с одобрените общини ще се сключат, когато бъдат осигурени средствата за ДДС, след което започват процедурите по реализирането на проектите.

Източник: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/izgrazhdat-mladezhki-tsentar-v-asenovgrad

Текст и снимки: Община Асеновград