Експерти от Виенската община споделят професионален опит с АСКО

Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО) и ОЙРОКОМ – София организираха на 23 и 24 октомври 2018 г. в гр. София семинар за експерти по Връзки с обществеността на тема „Общуване с гражданите и привличането им в управлението на града“. В двата дни изтъкнати експерти от Виена споделиха професионален опит и добри практики на община Виена, която е обявена за най-добрият град за живеете за 2018 г.

През първия ден Рудолф Цунке, специалист по световното наследство на ЮНЕСКО и Център за общо градско планиране, представи темата „Историческият център на Виена в зоната на конфликт между опазването, развитието и аспекти на туризма. Презентацията разгледа и участие на гражданите и международното сътрудничество на общината. За дискусионния формат по темата допринесе и модератора арх. Белин Моллов.

За инструментите и събитията за диалог с гражданите, информационните канали на Виена за различни целеви групи, комуникационните стратегии за мотивация, активно участие в развитието и опазването на града, говори Патрик-Паул Волф от Пресинформационната служба и електронно управление. Многобройните въпроси, практически казуси и предложения за формите на бъдещо партньорство бяха обобщени от модератора на втория ден Михаела Малеева – изпълнителен директор на АСКО.

На двудневния форум се осъществи откровен диалог между професионалисти, обмениха се работещи ПР практики за общуването с гражданите и привличането им в управлението на града. Участниците си пожелаха нови срещи и обогатяване формите на ползотворното сътрудничество, което поставя началото си още през 2009 година.

По време на форума беше експонирана изложба „Градски пейзажи“ на арх. Белин Моллов. Всички картини показаха уникални сгради, строени миналия век в София и други градове на България, някои от които са дело на австрийски архитекти.

С благодарност към екипа на Ойроком за перфектната логистика, цялостна атмосфера и впечатляващите лектори от община Виена.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA