PR семинар и XXII Общо отчетно-изборно събрание на АСКО, проведени на 20-21 юни 2022 г. в гр. Елин Пелин

АСКО (Асоциацията на специалистите по комуникации в общините) проведе своята традиционна Годишна среща и семинар с теми, свързани с ивент мениджмънт, дигитална комуникационна култура и противодействие на фалшиви новини в Конферентната зала на общинската библиотека в град Елин Пелин на 20 и 21 юни 2022 г.

Специалистите по връзки с обществеността се събраха в своя нов дом и успяха да проведат няколко семинара с теми като „Ивент и имидж мениджмънт в местни избори“ – лектор доц. д-р Татяна Буруджиева, политолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и сесията „Дигитално развитие на общините и комуникационна култура“ с водещи Димитър Лазаров и Александър Македонски, журналисти в Медийна група „Уебграунд“ – Actualno.com.

След това се проведе XXII-то отчетно-годишно събрание на АСКО. Бяха изслушани и приети отчетите за дейността на Управителния съвет и на Контролния съвет за изминалата 2021 година.

„За мен е чест да Ви посрещна в родния Елин Пелин, новият дом на нашата Асоциация. Срещнахме се да отпразнуваме, да поговорим, да споделим, да научим нещо ново за себе си и за другите. Благодаря за уважението, усмивките и подадената ръка, за милите думи и пожеланията. Сила сме!“- сподели Диана Димитрова, председател на УС на АСКО, и си пожела още много срещи.

На официалната вечеря по повод 22-я рожден ден на организацията трийсетте представители на общините в България бяха поздравени лично от г-н Николай Плещов, председател на Общински съвет – Елин Пелин, като специалистите от АСКО получиха и поздравителен адрес от името на кмета на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов.

На втория ден от семинара – 21.06.2022 г. членовете на асоциацията и гостите от страната разгледаха Музейната сбирка и етнографския кът към НЧ „Елин Пелин 1896“, посветени на шопския бит и култура.

На 21 юни срещата завърши с дискусионен панел за PR противодействието на фалшиви новини и медийни манипулации, като общите проблеми, пред които са изправени специалистите по връзки с обществеността успяха да предизвикат изключително интересна дискусия с „живи“ примери от професионалния и житейския им опит.

В края на обучението Елена Стойчева, зам.-председател на УС на АСКО, презентира резултатите от тематично анкетно проучване сред професионалната общност на тема: „PR противодействие на фалшиви новини и медийни манипулации“.

Комуникационните експерти се обединиха около тезата, че фалшивите новини предизвикват недоверие в институциите и на общинско ниво, особено в малките места. Специалистите по връзките с обществеността трябва да ги пресичат още в началото. Те трябва преди всичко да създават доверие, както и да насочват публиките да следят редовно официалната информация, публикувана на сайта на общината или другите комуникационни канали.

Членовете на АСКО с нетърпение очакват следващите събития и професионални срещи.

Научете повече за нашите предстоящи събития в официалната ни FB страница: https://www.facebook.com/ASKO.Bulgaria