7 юли – Ден на ПР специалиста

Тазгодишният 7 юли – Ден на ПР специалиста бе отбелязан със среща на представители от шестте най-значими организации в сферата на връзките с обществеността.

🚩 Общността на комуникационните специалисти в страната предлага създаването на комуникационен борд към Министерския съвет за противопоставяне на дезинформацията. Първата крачка бе направена със стартирането на инициативата „Само истината“, подписвайки декларация за подкрепа на институциите в борбата с пропагандата и фалшивите новини. С нея те заявяват готовността си да провеждат обучения за медийна грамотност, да консултират и да съдействат за чиста информационна среда.

📣 По време на срещата бе проведена дискусията „Каква трябва да е ролята на професионалните ПР организации за справянето с инфодемията?“. Миглена Въгленова, председател на Контролния съвет на АСКО сподели:

➡ „От наша гледна точка виждам възможност в това да обясняваме повече, да се стремим да планираме, анализираме и да действаме изпреварващо, за да минимизираме подобен род заплахи пред организациите ни. Да сме честни, защото това се усеща. Да сме сред хората. Да си служим с факти и с експертни мнения, за да покажем, че непрекъснатото повтаряне на една лъжа няма как да се превърне в истина!“

♦ На срещата присъстваха зам.-председателят на УС на АСКО – г-жа Елена Стойчева /Община Елин Пелин/ и г-жа Миглена Въгленова, председател на Контролния съвет на АСКО /Община Габрово/.