15 години от създаването на АСКО

DSCN0140 (2000 x 1500)

Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО) отбеляза 15-та годишнина от основаването си с тържествено събрание на 2 юли 2015 г., което се организира с любезното съдействие и домакинство на община Сливен.

Срещата продължи със семинар на тема „Вътрешни комуникации”, в който се включиха и служителите на общината. На следващия ден гости и домакини посетиха заедно древноантичната и средновековна крепост „Туида“ и новия градски парк „Юнак“, които се изградени по проекти с европейско финансиране.

Изпълнителният директор на АСКО Михаела Малеева направи преглед на изминалите 15 години и подчерта, че над 500 членове са получили подкрепа в професионалния си път от Асоциацията, изброи и участията в национални информационни кампании, реализираните многобройни проекти и обучения. Акценти в предстоящите задачи на организацията са подпомагане изграждането на ефективни  вътрешни и външни комуникации в общините, обладяване предизвикателствата на интернет пространството, институционалното укрепване и разширяване на националната мрежа,  обмяна на професионален опит и приемане на програма за обучение на новите колеги.

Инж.Кольо Милев, кмет на община Сливен и председател на РАО”Тракия”,  подчерта важната роля на специалистите по комуникация за дейността на всяка съвременна организация и особено за общините, към които са насочени високите изисквания  и очаквания на обществото.

Поздравления към организацията поднеси и проф. Иван Върляков, изп.-директор на РАО”Тракия”, както и представителите на много общини в България. Бяха прочетени многобройни поздравителни адреси от партньори на Асоциацията.