Община Трявна спечели проект за нова мобилна сцена с прилежащо осветление към нея

Община Трявна, член на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините /АСКО/, сподели новина на своя сайт, в която бяха обявени първите стъпки в реализацията на значим проект за развитието на културния живот в общността.

Община Трявна е с пореден спечелен проект през настоящата година, който ще допринесе, както за балансираното и устойчиво развитие на местното население, така и за културния просперитет на възрожденския град. Става въпрос за нова мобилна сцена с прилежащо осветление към нея, за закупуването на които местната власт кандидатства в началото на 2022 година. Към днешна дата проектът вече е одобрен и кметът на Община Трявна официално подписа административния договор с Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ е по Мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктурата за отдих, туристическа инфраструктура“ от Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Стойността на проекта е 69 993.40 лв. без ДДС.

„Щастливи и доволни сме да споделим, че Община Трявна спечели своя пореден проект и той е за закупуването на нова мобилна сцена за културни мероприятия с прилежащо към нея сценично осветление. Щастливи сме, тъй като иновативната трибуна ще даде възможност за изява на малки и големи таланти, както от Трявна и региона, така и от страната и света в сферата на културата, просветата, образованието и пр. С бъдещите събития неминуемо ще допринесем още повече за развитието на туризма при нас и се радваме, че ще осигурим подходящи условия за изява на нашите бъдещите гости!“, сподели по повод новия спечелен проект кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Проектът предвижда закупуване и доставка на сглобяема модулна сцена с управление и софтуер,  включително професионална сглобяема сцена от олекотена метална конструкция с ръчен механизъм за повдигане, заедно с покривна конструкция, модулен сценичен подиум и подвижна метална стълба.

Предвижда се още доставка на осветление за мобилна сцена,  включващо 12 бр. светодиодни пар прожектори; пулт за управление на осветление; клампа, скоба, за окачване на осветление; транспортни кейсове за осветителните устройства, кабели, букси и всички необходими аксесоари за оживяване на системата.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 30.06.2025 год.

Автор: Юлияна Цанева
Източник на публикацията: https://tryavna.bg/obshtina-tryavna-specheli-proekt-za-nova-mobilna-stsena-s-prilezhashto-osvetlenie-kam-neya/