АСКО участва в първия Ден на ПР специалиста в България

1 vsichkiАсоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО) отбеляза първия Ден на ПР специалиста в България на 7 юли 2016 г. в Community center the Site. В празника участваха представители на всички ПР организации, които обединяват специалистите по Връзки с обществеността.

В „Часът на АСКО“ изпълнителният директор Михаела Малеева представи с много снимки историята, структурата, успешно реализираните проекти и бъдещите планове на Асоциацията. Председателят на Управителния съвет Веска Тодорова разказа за успешните публично-частни партньорства на община Самоков, председателят на Контролния съвет Миглена Въгленова сподели опита на община Габрово в работата по публичност на европроектите, а ПР-а на община Сливен Светлана Димитрова покани всички участници да посетят обектите от културно-историческото наследство на града. Бяха прожектирани филми за туристически обекти в България. Оживление сред професионалната общност предизвика организирания щанд и забавна викторина за общините с много подаръци за участниците.

Програмата на Деня на ПР специалиста включваше още:

Дружеството на пиарите към СБЖ „10 основни принципа на статистикулацията – изкуството да се лъже с помощта на статистика при видимо наличие на обективност и разумност“ – презентация на Любомир Блатски.

Дискусия на тема „Етиката в ПР индустрията” с  модератор Катя Димитрова (InterImage), председател на БАПРА и участници:Максим Бехар (М3 Комюникейшънс), Любомира Накова (United Partners), Ружа Загорска (SiteMedia Consultancy), Адриана Попова (Intelday solutions).

Българското дружество за връзки с обществеността: „Следващите 20 през очите на 20 годишните” – беседа по повод 20 г. на БДВО – lifestyle, комуникациите и следващите 20 години така, както ги виждат младите.

Мастърклас летни коктейли от EACD и МЕТРО Академия с водещ Димитър Косев, барман на годината  -2015 на Българска барманска гилдия.

Денят на ПР специалиста ще се превърне в ежегодно събитие и професионален празник, на който ще се обменят добри практики, ще се представят нови тенденции в професията, ще се представя и чуждестранен опит и ще се утвърждават професионалните стандарти и етичните норми.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA