АСКО взе участие в събитието Ден на PR специалиста 2023

На 7 юли в гр. София се проведе Ден на PR специалиста 2023, посветен на професионалния празник на комуникационните експерти в България.

Комуникационната общност в България чества своя празник на 7 юли, като професионалния празник официално се отбелязва от 2020 година насам с решение на Министерски съвет. Точно на този ден преди 18 години – на 7 юли 2005, е подписан Етичният кодекс на PR специалистите в България от шестте браншови организации. 

В тази вече станала традиционна среща на професионалната общност взеха участие двама представители на АСКО – Диана Димитрова – председател на Управителния съвет /Община Елин Пелин/ и Миглена Въгленова – председател на Контролния съвет /Община Габрово/.

***

Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО) отбелязва професионалния празник на PR специалиста, заедно с представители на другите пет професионални организации: Българското дружество за връзки с обществеността – БДВО, Българскатата асоциация на ПР агенциите – БАПРА, Българската академична асоциация по комуникации – БААК, Европейската асоциация на директорите по комуникация – EACD и Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към СБЖ. На събитието присъстваха също така много деятели на професията „Връзки с обществеността“, преподаватели от специализираните катедри по връзки с обществеността на водещите университети в страната и уважавани експерти от сферата.

***

В края на празничната вечер организаторите пожелаха на всички PR специалисти и комуникатори да бъдат най-вече здрави и да продължават да бъдат доверен и стратегически партньор на бизнеса, обществения сектор и медиите, създавайки вълнуващи и ангажиращи комуникации!